Εάν δεν είναι αυτή η ιστορία, δεν έχεις δικαιολογία!

Η καινούργια καμπάνια της ΑΦΗΣ με θέμα τις δικαιολογίες, έχει κάνει το γύρο της πόλης με διαφημίσεις σε λεωφορεία, ραδιόφωνο και τηλεόραση, και έχει φτάσει μέχρι και την μεγάλη οθόνη σε συνεργασία με τα Village Cinemas. Για την έναρξη της καμπάνιας  διοργανώσαμε το event ευαισθητοποίησης – Δ-isco Party τον Δεκέμβριο, στο οποίο έδωσαν το παρόν μέλη, συνεργάτες, και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου της Αθήνας για να θυμίσουν ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην ανακυκλώσουμε μπαταρίες.

Η καμπάνια εμπνεύστηκε από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε την άνοιξη, όπου βρήκαμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που δεν ανακυκλώνουν μπαταρίες ή δεν ανακυκλώνουν συχνά, δίνει διάφορες δικαιολογίες, μια από τις οποίες είναι ότι δεν υπάρχει κοντά τους κάδος. Έτσι αποφασίσαμε πως το μήνυμα στο οποίο θα εστιάσουμε στην επόμενη καμπάνια μας θα αφορά δικαιολογίες, καθώς τους δίνουμε τη λύση, με μηνύματα για τα 70.000 σημεία συλλογής ΑΦΗΣ και τους ηλεκτρονικούς μας χάρτες στο  https://afis.gr/poy-tha-vreis-kado-afis.

Η πρώτη μας διαφήμιση δίνει σαν δικαιολογία την απαγωγή από εξωγήινους, καθώς μόνο κάτι τόσο εξωπραγματικό θα έπρεπε να συμβεί για να μην ανακυκλώσει κάποιος μπαταρίες! Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023 και η έναρξη της καμπάνιας σηματοδοτήθηκε από μοναδικές ραδιοφωνικές εκφωνήσεις, λεωφορεία ντυμένα με δικαιολογίες, αφίσες σε τρένα, αναφορές σε podcast, διαφημίσεις στο σινεμά, και το διαστημικό disco πάρτι.

Το Δ-isco πάρτι έλαβε χώρα στο Cinderella στο Κολωνάκι στις 17 Δεκεμβρίου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση της καινούργιας μας καμπάνιας. Ακολούθησαν συνεντεύξεις και βίντεο με celebrities και influencers που μας έδωσαν τη δική τους οπτική για την ανακύκλωση μπαταριών, φωτογραφίες με μέλη και συνεργάτες της ΑΦΗΣ, η ευχαριστήρια ομιλία από την υπεύθυνη Marketing της ΑΦΗΣ Λυδία Αλαϊάδη, και μερικά από τα πιο αγαπημένα μας 80s κομμάτια.

Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε την καινούργια χρονιά που σηματοδοτεί τα 20α γενέθλια της εταιρείας μας χωρίς καμία δικαιολογία καθώς κάνουμε τα πάντα για την ευαισθητοποίηση του πολίτη και την σημασία της ανακύκλωσης μπαταριών.

To 2024, οι δικαιολογίες θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και πιο ασυνήθιστες όπως θα φανεί στη δεύτερη διαφήμιση μας και την καμπάνια μας στα social media.

Share